16.04.2021

Eskişehir Dini İhtisas Merkezinin Tanıtımı

Eskişehir Dini İhtisas Merkezimiz, Eğitim hizmetlerini ve faaliyetlerini Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet akademisi Başkanlığına bağlı taşra teşkilatı birimi olarak yürütmektedir.

Dini İhtisas Merkezimiz bünyesinde Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından;

1-Dini İhtisas Merkezimiz bünyesinde Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından merkez ve taşra teşkilatının muhtelif kademelerinde çalışan personele yönelik olarak planlanan çeşitli hizmet içi eğitim kursları ve seminerleri düzenlenmektedir.

2-Başkanlığın Din Hizmetleri Sınıfına ait unvanlarla ihdas edilen pozisyonlarına atanacak aday din görevlilerinin Kur’ân-ı Kerim başta olmak üzere, İslami ilimlerle ilgili temel kaynaklardan ve güncel çalışmalardan yararlanabilme becerilerini geliştirerek, toplumun dinî konulardaki ihtiyaç ve beklentilerine sahih dinî bilgi ile cevap verebilen görevliler yetiştirmek amacıyla mesleki eğitimler düzenlenmektedir.

Dini İhtisas Merkezimizde düzenlenen faaliyetlerin amacı;

1-Hizmet içi eğitim kurslarımız vasıtasıyla başkanlığımız personelinin çeşitli kademelerde yürüttüğü görevlerinde yeterliliklerine katkıda bulunmak, görevde verimliliklerini artırmak, yeni görevlere intibaklarını sağlamak ve onları daha üst göreve hazırlamak, güncel gelişmeler ve meseleler hakkında personelimizi bilgilendirmek ve kendilerinden beklenen hizmetin en iyi şekilde yerine getirmeleri konusunda kendilerine yardımcı olmaktır.

2-Başkanlığımız hizmetlerinde görev almak isteyen adayların devlet memurluğunun gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip olmasının sağlanması, Adayların, Diyanet İşleri Başkanlığı ve taliplisi oldukları din hizmetleri görevinin gereklilikleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmaları, Meslek öncesi eğitim ile adayların mesleki yeterliklerinin sağlanarak din hizmetlerinde başarı düzeyinin yükseltilmesi, Hizmet öncesinde yapılacak uzun süreli eğitimler ile din görevlileri arasında hedeflenen kurumsal kültür ve aidiyetin oluşturulması hedeflenmektedir.

Diyanet Akademisi Eskişehir Dini İhtisas Merkezimiz 09.09.2019 yılında hizmete açılmış olup, ilk eğitim faaliyetine 05.10.2020 yılında başlamıştır.

Dini İhtisas Merkezimiz 7488,63 m2 arsanın üzerinde birbiriyle bağlantılı 2 blok ve 4 kattan oluşmaktadır.

Eskişehir Dini İhtisas Merkezimizde her biri 14 kişi kapasiteli 10 adet sınıf ve 1 adet dini musiki sınıfı bulunmakta ve sınıfımızda dijital materyaller eşliğinde interaktif eğitimler verilmektedir.

Başta Temel İslam Bilimleri olmak üzere farklı alanlarda kaleme alınmış 1400 adet eseri bünyesinde barındıran kütüphane, merkezimizin belli aralıklarla gerçekleştirdiği konferans ve seminerler vb. toplu eğitim faaliyetleri 315 kişilik çok amaçlı konferans salonu, 125 kişilik seminer salonu, 250 kişilik mescit, Halı saha, Basketbol/Veleybol sahası, kamelyalar, oturma alanları, kafeterya, çay ocağı ve 140 kişi kapasiteli yemekhane, kursiyerlerin konaklaması için 112 yataklı 52 oda bulunmaktadır.

Dini İhtisas Merkemiz Göztepe Mahallesi Ertaylan Sokak No:12 adresinde yer almaktadır.

Dini İhtisas Merkemiz; 5 bölümden ve Çevre düzenlemesinden oluşmaktadır. Bunlar; 1) Eğitim ve İdare Bölümü, 2) Pansiyon ve Yemekhane Bölümü, 3) Konferans Salonu ve Seminer Salonu, Fuayene alanı,  4) Camii 5) Çevre düzenlemesinde bulunan 2 adet spor sahası ve kamelyalar bulunmaktadır.

EĞİTİM VE İDARE BÖLÜMÜNDE;

1. Müdür Makam odası ve Sekreter
  2. 4 adet Eğitim Görevlileri odası (8 kişilik)
  3. 1 adet Şef odası
  4. 3 adet Memur odası
  5. 1 adet Tekniker
  6. Eğitim Görevlileri Toplantı salonu
  7. Kütüphane ve Çalıştay odası (28 kişilik)
  8. 10 adet sınıf (140 kişilik)
  9. 1 adet Dini Musiki Sınıfı
  10. Hizmetli odası
  11. Enerji odası ve Arşiv odası
  12. Kantin ve oturma salonu (82 kişilik)
  13. Danışma ve Lobi
  14. Kapalı otopark (20 araç), açık otopark (15 araç) bulunmaktadır.
  1. PANSİYON BÖLÜMÜNDE;
  1. Toplam 112 kişi yatak kapasiteli 52 oda (44 adet ikişer ve 8 adet 3 kişilik )
  2. Yemek salonu (140 kişilik)
  3. Mutfak
  4. Soğuk hava deposu
  5. Kiler
  6. Çamaşırhane ve Ütü odası
  7. Revir
  8. 3 adet Kat ofis odası
  9. Lobi
  10. Sığınak ve kapalı spor alanı bulunmaktadır.
  1. KONFERANS, SEMİNER SALONU ve FUAYENE ALANI;
  1. Konferans salonu (315 kişilik)
  2. Seminer salonu (128 kişilik)
  3. Fuayene alanı (100 kişilik) bulunmaktadır.
  1.  CAMİ;
  1. Ana mekân, mahfel ve bodrum kattan oluşan 250 kişilik camii
  2. Erkek ve kadınlar için şadırvan
  3. Erkek, Kadın ve Engelliler için WC bulunmaktadır.
  1. ÇEVRE DÜZENLENMESİNDE;
  1. Halı saha