18.01.2024

Mehmet KELEŞ
Eskişehir Dinî İhtisas Merkezi Müdürü

Öz Geçmiş
1981 yılında Konya İli Seydişehir ilçesi Mesudiye köyünde doğdu.
1992 yılında Meram Hasanköy  İlkokulunu bitirdi.
1995 senesinde Uluırmak Nuraniye Kur’an Kursu’nda hıfzını tamamladı.
2001 yılında Konya İmam-Hatip Lisesinden, 2005 yılında ise Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.
İlk göreve 2006 yılında Meram Yenişehir Mahallesi İnayet Camii’nde vekil imam-hatip olarak başladı.
2007 yılında Konya Meram Kozağaç Yeni Camii’ne imam-hatip kadrosu ile ataması yapıldı.
2014 yılında Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nden mezun oldu. Aynı yıl Aksaray Eskil ilçe vaizi olarak göreve başladı. Yaklaşık 1 yıl da Konya Cihanbeyli ilçe vaizliği yaptı.
2017 Yılında Denizli Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi’ne eğitim görevlisi olarak tayin oldu.
2021 yılında Dini Yüksek İhtisas Merkezine dönüştürülen aynı kurumda Eğitim Görevlisi ve Program Yöneticisi olarak yaklaşık 7 yıl görev yaptı.
08.01.2024 tarihi itibariyle Eskişehir Dini İhtisas Merkezi Müdürü olarak göreve başladı.  Evli ve dört çocuk babası olan Mehmet KELEŞ, Temel İslam Bilimleri Kelam Anabilim Dalında Doktora çalışmasını devam ettirmektedir.