07.07.2020

Abdurrahman LATİFOĞLU

07.05.1979 Ankara'da doğdu. Aslen Trabzon Tonya'lıdır. İlkokulu Ankara'da Ortaokulu Almanya'da Liseyi İstanbul Kartal Anadolu İHL' nde okudu. Hafızlığını İstanbul Fatih İsmail Ağa Kuran Kursunda yaptı. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladı. Hacıbayram Camii E.İmam Hatibi babası Hafız Fikret Latifoğlu, İstanbul Pertevniyal Valide Sultan Camii E.İmami merhum Hafız Muharrem Arslantürk hoca efendilerden Talim, Meharic-i Hurif ve Dudak talimi dersleri aldı. Ankara Hacıbayram Camii'nde rahmetli Kurra Hafız Safvan Çakıroğlu hocanın 5.Dönem Aşere-Takrip-Tayyibe kursuna katildı ve icazet aldı. Mardin, Samsun ve Ankara illerinde İmam-Hatip olarak görev yaptı. Almanya Hamburg Ataseligine bağlı Kiel Ulu Cami Din Görevlisi olarak 5 yıl yurt dışı görevinde bulunduktan sonra, Ankara Keçiören Müftülüğünde 4 yıl Din Hizmetleri Uzmanı, Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 1 yıl Eğitim Uzmanı olarak görev yaptı. 2022 yılı itibariyle Eskişehir Dini İhtisas Merkezinde Eğitim Görevlisi olarak atandı ve halen görevine devam etmektedir. Evli, 3 çocuk babasıdır. Almanca ve Arapça bilmektedir.