16.01.2024

Eskişehir Dini İhtisas Merkezi’nde Aday Din Görevlileri I. Dönem Mezuniyet programı düzenlendi.

Eskişehir Dini İhtisas Merkezi’nde   Aday Din Görevlileri I. Dönem Mezuniyet programı düzenlendi.

Aday Din Görevlilerinin mezuniyet coşkusunun yaşandığı programa, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Eskişehir Dini İhtisas Merkezi Kurucu Müdürü/ İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Millî Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Dini İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Keleş, İl Müftü Yardımcıları,  İlçe Müftüleri,  Eğitim Görevlileri, Aday Kursiyerler ve Aileleri ile kurum personeli katıldı.

Mezuniyet töreni, 13 Ocak 2024 Cumartesi günü  Dini İhtisas Merkezimiz Konferans salonunda saat 14:30’da şehitlerimize bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Program,  Aday Din Görevlisi Musa Topal tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Dini İhtisas Merkezi Müdürümüz Mehmet Keleş açış konuşmasında katılımcıları selamlayarak, Dini İhtisas Merkez hakkında bilgi verdi.
Mezun kursiyerlerden Aday İmam-Hatipler adına Aziz Demirtaş, Aday Kur’an Kursu Öğrencileri adına  Elif Işık, Eğitim görevlileri adına ise Mehmet Fatih Yıldırım birer konuşma yaptı.

Konuşmaların akabinde İl Müftüsü ve İhtisas Merkezi Kurucu Müdürü Bekir Gerek, Diyanet Akademisinin ilk mezunlarını vermesinin kurum adına gurur verici olduğunu belirtti. Eğitim sürecindeki çabalarından dolayı Eğitim Görevlilerine teşekkür eden Gerek,  konuşmasında aday din görevlilerinin mezuniyet sınavlarında da başarılı olacaklarına kalben inandığını ifade ederek, kursiyerlere meslek hayatlarında başarılar diledi.

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, “Toplumun Din Görevlilerinden Beklentileri ve Sorumluluklarımız” konusunda katılımcılara hitap etti. Toplumun din görevlilerinden beklentilerini ve din görevlilerinin sorumluluklarını hatırlatan Kaan, din görevlilerinin sahih dini bilgiye sahip olmalarının, din istismarının önlenmesinde önemli bir rol oynadığını vurguladı. Kaan, ayrıca, din görevlilerinin toplumun manevi rehberleri olduğunu ve bu nedenle örnek bir hayat sürmelerinin gerekliliğine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Dini İhtisas Merkezi kurucu müdürü Bekir Gerek’e ihtisas merkezimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan tarafından hediye takdim edildi. Mesleki eğitimi kendi kategorilerinde dereceyle bitiren kursiyerlere de plaket verildi.

Program, Şehitlerimiz  için Akademi Kursiyerlerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile sona erdi.