07.03.2024

İhtisas Merkezimizde Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitimi II. Dönem Açılış Programı Düzenlendi.

Dini İhtisas Merkezimizde Diyanet Akademisi Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitimi II. Dönem Açılış Programı’na Başkanlık Müşaviri Dr. Muhlis Akar katıldı.

Program, 04.03.2024 Pazartesi günü Eskişehir Dinî İhtisas Merkezi Konferans Salonunda saat 10:30'da İhtisas Merkezimiz eğitim görevlilerinden Abdurrahman Latifoğlu'nun Kur’ân-ı Kerîm tilavetiyle başladı.

Diyanet Akademisi Başkanlığı’nın hazırlamış olduğu sinevizyon gösteriminin ardından selamlama konuşmasını Dini İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Keleş yaptı.

Programa konuşmacı olarak katılan Başkanlık Müşaviri Dr. Muhlis Akar “İlim Yolculuğu ve İlmin Din Hizmetlerindeki Rolü ve Önemi” konusunda katılımcılara hitap etti.

Aday Din Görevlileriyle bilgi ve tecrübelerini de paylaşan Akar, konuşmasını "Değerli arkadaşlar kursun sonunda ilmi bir kimliğe kavuşacağınızı ve buna göre sorumluluk yükleneceğinizi unutmayıp, elinize geçen bu altın fırsatı en verimli şekilde değerlendirin. İlimle birlikte takva ehli olmaya da gayret edin. Hayatın bütünüyle bir sınav olduğunun bilinciyle hareket edip, ilim-amel-ihlas ekseninden hiç uzaklaşmamak gerektiğinin bilincinde olun. Çünkü ilmimizin artması ve faydalı olması müttaki müminlerden olmamıza bağlıdır. Öğrendiklerinizin yaşadığınız hayatla bağlantısını kuralım. Hal ehli olun, ilminizi ve imanınızı hayatınıza, Allah’a hakkıyla kulluk ve insanlığa hizmet olarak yansıtın. Edep olmadan ilim olmaz. İlim, edeb ve takva dengesini iyi kurun. Ve hayatımızın her alanında dürüst, emin ve güvenilir olalım." ifadeleriyle tamamladı.

İhtisas Merkezimizde gerçekleştirilen Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitimi Açılış Programı'na İl Müftüsü Bekir Gerek, Odunpazarı İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, Eğitim Görevlileri ve Aday Din Görevlileri katıldılar.